Hampus Grimskär

Jag är 15 år och går på Vedebyskolan i Lyckeby. Jag ska praktisera här på samurajdata veckorna 39 - 40.
Jag gillar att hålla på med datorer och eftersom jag tidigare har praktiserat i affärer och resturanger så ville jag gärna testa på något lite lugnare som det här.
Förhoppningsvis ska den här platsen passa mig och jag får lära mig en massa nya saker inom IT

Måndag 26/9

Idag har jag fått göra användare i alla olika program som används här på arbetsplatsen. Jag har också fått packa upp en ny dator och bytt ram minne och hårddisk i den och sedan fick jag installera datorn. Jag fick installera några av dem programmen som ska användas på den.

Tisdag 27/9

Idag har jag fortsatt med att installera de programmen som ska in på den nya datorn och kollat så att de är rätt inställda och fungerar som de ska. I ett program som heter Gimp så fick jag ladda ner ett plugin som hette Ghostscript som gjorde att man kan öppna eps filer. jag fick också vara med och beställa en Microsoft office 2016 licens.

Onsdag 28/9

Idag har jag fått installera en accespunkt med wifi. Sedan fick jag gå runt och mäta anslutningen i alla de olika rummen. Jag har också fått installera Microsoft office 2016 på den nya datorn.

Torsdag 29/9

Idag har jag fortsatt med wifi-mätningarna, sedan så ställde vi in den nya datorn och två skärmar på classes kontor så han kan börja använda den. Idag har jag också fått lära mig använda en täxtredigerare som heter emacs där jag håller på att ändra några länkar på en hemsida som heter DDA.

Fredag 30/9

Idag har jag tagit bort de sista länkarna på DDA och lagt dit 2 st nya. Jag har fått börja med att ändra textsnittet på samurajdata.se och jag har också fått "publicera" en app.

Måndag 3/10

Idag har jag färdigställt textsnittsbytet på samurajdata.se, jag har fått använda en extension på firefox som heter html validator där man kan se vad i html koden för en hemsida är fel och då fick jag kolla det på samurajdata.se och rätta till de felen. Jag fick också börja med att göra samma sak på en hemsida som heter tmmdev.samurajdata.

Tisdag 4/10

Idag har jag fått fortsätta med att försöka få bort de fel som finns i html koden.

Onsdag 5/10

Jag har fortsatt med att få bort fel i html-koden fast på ett annat ställe på tmmdev.samurajdata.se, under statistik.

Torsdag 6/10

Idag har jag fått rätta till några fler filer och sedan har jag fått föra över de från utvecklingswebben tmmdev.samurajdata.se till den skarpa webben http://dda.samurajdata.se:8006/index.42.html. Jag har också fått sätta på ett temporärt kylarsystem i serverrummet eftersom att de skulle stänga av det vanliga kylningssystemet där inne.

Fredag 7/10

Idag har jag fått fixa de sista filerna på tmmdev.samurajdata.se så att det inte är några fel i html koden sedan har jag också fått publicera ändringarna på den skarpa webben. Idag har jag också fått vara med och slänga llt skräp som blev över från den nya datorn.

Wasei

Din nästa telefonväxel - IP-telefoni för alla.
Läs mer här!

Dagens citat

En Samuraj säljer inte in ett system, systemet är redan köpt när kunden vaknar på morgonen.